Polsko-azjatycka marka Sen Soy rozpoczyna intensywny rozwój na krajowym rynku. Choć flagowym produktem firmy są sosy sojowe, to w ofercie znajdziemy także między innymi chipsy nori z alg morskich.
Chipsy z alg morskich
Sen Soy w ofercie przekąsek ma chipsy nori w czterech wersjach smakowych: klasycznym, kimchi, teriyaki i wasabi. Te chrupiące, cieniutkie płatki prażonych w oleju sezamowym alg morskich zachowują wszystkie bogate właściwości zdrowotne wodorostów.
Chipsy nori są naturalną, oryginalną smakowo alternatywą dla klasycznych chipsów i innych słonych przekąsek. Produkty są już dostępne w sieciach Carrefour i Aldi, a w ramach akcji in&out także w Lidlu.
Azja na polskim talerzu
Flagowym produktem Sen Soy są sosy sojowe, jedna z najważniejszych przypraw kuchni azjatyckiej, szeroko wykorzystywana w kuchni japońskiej, tajskiej, wietnamskiej, koreańskiej czy chińskiej. W portfolio znajdują się również makarony udon, soba i ramen, składniki do sushi, sosy do gotowania, ostre sosy na bazie chilli i bazy do zup Pho czy Tom Yum. Marka jednak obecnie najsilniej planuje rozwijać w Polsce asortyment przekąsek.
Marka została założona ponad 20 lat temu przez grupę przyjaciół o azjatyckich korzeniach, którzy przyjechali do Europy na studia. Połączenie rodzinnych tradycji produkcji artykułów spożywczych w Hanoi z wiedzą o europejskim rynku, zaowocowało powstaniem Sen Soy.
foto: mat. redakcji