Na polskim rynku debiutuje Mozzarella o wyższej zawartości białka

Na polskim rynku debiutuje Mozzarella o wyższej zawartości białka

Mozzarella High Protein od marki Buona, która charakteryzuje się wysoką zawartością białka i obniżoną zawartością tłuszczu, właśnie debiutuje na polskim rynku. Na krajowy rynek produkt ten wprowadził dystrybutor włoskich produktów, firma North Coast.

Mozzarella o wyższej zawartości białka

Mozzarella High Protein ma być hitem na rynku. Jak informuje North Coast, to nie tylko pyszna i lekka przekąska, ale także cenne źródło białka, które zapewnia organizmowi licznych korzyści prozdrowotnych. Wśród tych wymienia się między innymi wspomaganie budowy mięsnie i ich regeneracji po wysiłku, ale także długie uczucie sytości czy regulowanie poziomu cukru we krwi. 

Mozzarella High Protein ma być sojusznikiem sportowców, osób aktywnych fizycznie, a także tych, którzy pragną zrzucić zbędne kilogramy. "Wspiera proces utrzymania masy mięśniowej podczas redukcji wagi, co jest kluczowe dla zdrowego odchudzania. Może być także cennym wsparciem dla osób z cukrzycą oraz tych, którzy pragną utrzymać stały poziom energii i witalności" - informuje dystrybutor.

AKTUALNE PROMOCJE I KONKURSY W SKLEPACH

PRZEGLĄDAJ TERAZ

Jak informuje firma, mozzarella o wysokiej zawartości białka jest już dostępna w sklepach w całej w Polsce. 

Mozzarella High Protein to kolejny produkt od marki Buona, który na polski rynek dystrybuuje North Coast. Poza tym w ofercie znajdziemy także m.in. Mozzarellę Buona Light, Classic oraz Bez laktozy. 


foto: mat. prasowe (oprac.)