ALDI Polska ma nowego wiceprezesa. Stanowisko zajął Octavian Preda

Octavian Preda objął funkcję wiceprezesa w ALDI w Polsce z dniem 1 maja 2023 roku. Wcześniej, przez 11 lat pracował dla Lidla.

Octavian Preda nowym V-ce CEO ALDI Polska

Octavian Preda jest związany z branżą retail od dawna. Przez 11 lat pracował w Lidlu w Rumunii, gdzie zajmował stanowiska liderskie w obszarach sprzedaży oraz operacji. Następnie, w 2020 roku, dołączył do zespołu ALDI, gdzie przez kolejne 2 lata kierował spółką regionalną w Niemczech. W październiku 2022 roku awansował na stanowisko V-ce CEO w ALDI we Francji.

Teraz Octavian Preda przenosi swoje doświadczenie i umiejętności na polski rynek. Jego rolą jako V-ce CEO będzie wspieranie CEO Wojciecha Łubieńskiego oraz dyrektorów obszarów w rozwoju i ekspansji ALDI w Polsce.

Celem wzmocnienie pozycji ALDI w Polsce

Octavian Preda wyraża swoje zadowolenie z możliwości pracy i realizacji działań związanych z rozwojem sieci Aldi w Polsce.

"Wierzę w powodzenie założonych planów i wzmocnienie pozycji ALDI w Polsce. Wraz z silnym i doświadczonym zespołem będziemy mogli wspólnie dążyć do realizacji wszystkich celów i budowania pozytywnych doświadczeń naszych klientów" – powiedział nowy V-ce CEO.

Foto: Octavian Preda (linkedin.com)