Wielkanoc to czas wyjątkowych smakołyków, a na liście zakupów królują produkty premium takie jak boczek, szynki, kiełbasy i pasztety. Wybierajmy starannie tradycyjne, regionalne wyroby z czystą etykietą, jak te z linii Dobrowolscy Tradycyjnie Wędzone.
Obowiązkowymi bestsellerami na wielkanocnej liście zakupów są produkty premium, wśród których królują: boczki, szynki, kiełbasy: wiejskie, swojskie, białe oraz pasztety. Zwykle na święta przygotowujemy dużo smakołyków… Dlatego proponujemy starannie wybierać i z pomysłem podawać. Chcielibyśmy zwrócić Państwa uwagę na wyroby tradycyjne, regionalne, z tzw. czystą etykietą – takie jak produkty z linii Dobrowolscy Tradycyjnie Wędzone. Każdy znajdzie w niej coś dla siebie. Po pierwsze klasyczna wielkanocna wędlina, czyli szynka. Mamy kilka do wyboru: Szynkę z Wadowic, marynowaną od braci czy na biesiadę. Wszystkie wspaniale smakują i efektownie się prezentują. Drugi świąteczny must have to kiełbasa. Polecamy Kiełbasę wiejską z Wadowic w wersji klasycznej oraz jej odpowiednika w wersji wielkanocnej „do koszyczka”. Doskonałe osobno albo z dodatkiem chrzanu. Pamiętajmy też, aby wędliny właściwie eksponować na stole. Teraz na topie są „jarcuterie”, czyli starannie dobrane porcje wędlin, serów i warzyw dla jednej osoby umieszczone w designerskich słoikach lub szklankach.
Anna Burak, Menadżer ds. Produktu, DOBROWOLSCY
Foto: Anna Burak, Menadżer ds. Produktu, DOBROWOLSCY