Nestlé zaprezentowało swoją najnowszą innowację w zakresie produktów roślinnych. To alternatywa dla mleka, która łączy w sobie unikalną mieszankę owsa i bobu o dużej wartości odżywczej.
Roślinna nowość od Nestlé
Dzięki połączeniu owsa i bobu roślinna alternatywa dla mleka zawiera 5 g białka w porcji oraz wszystkie aminokwasy potrzebne w diecie, aby zapewnić wysokiej jakości białko. Dodatkowo łagodny, orzechowy smak i gładka konsystencja bobu i owsa sprawiają, że napój ten jest idealny na każdą porę dnia – jako samodzielna przekąska lub dodatek w smoothie czy z płatkami zbożowymi.
Nestlé oferuje szeroką gamę produktów roślinnych wykonanych z takich składników jak groch, ryż, owies, soja, kokos czy migdały. Eksperci Nestlé ds. badań i rozwoju badają również następną generację składników pochodzenia roślinnego, w tym bób, biorąc pod uwagę różne aspekty funkcjonalne, odżywcze i zrównoważone.
Naukowcy Nestlé pracują także nad hodowlą i selekcją pożywnych, smacznych odmian roślin strączkowych, które najlepiej nadają się do różnych roślinnych alternatyw.
Napoje na bazie owsa i bobu
Napoje na bazie owsa i bobu zostaną wprowadzone na rynek krajowy w sklepach spożywczych i masowych sklepach detalicznych w USA pod marką Natural Bliss. Nowości wystąpią w dwóch odmianach - Natural Bliss Oat Milk Original i Unsweetened.
Foto: Nestle