Za nami największe w Polsce targi branży cukierniczej i lodziarskiej Expo Sweet, podczas których Hochland Professional zaprezentował swoją ofertę Food Service, w tym wykorzystanie serów twarogowych Cremette i Creamland do komponowania deserów talerzowych. Specjalnie dla odwiedzjących przygotowywał je na żywo ambasador marki, Mistrz Cukiernictwa – Mariusz Górecki.
Wydarzenie łączące branżę cukiernictwa i lodziarstwa
Targi Expo Sweet, przez ekspertów z tej branży, uznawane są za najciekawszą w kraju imprezę targową dla szeroko rozumianego cukiernictwa i lodziarstwa.
Jednym z wiodących tematów tegorocznej edycji były desery na talerzu, których komponowanie – zarówno pod względem estetycznym, czyli "art of plating", jak i w kwestii doboru smaków i konsystencji – daje ogromne pole do popisu warsztatu oraz kreatywności cukiernika i szefa kuchni.
Hochland Professional na targach Expo Sweet 2023
Na stoisku Hochland Professional pokazy komponowania deserów talerzowych prowadził ambasador marki, Mistrz Cukiernictwa Mariusz Górecki.
W deserach prezentowanych na stoisku Hochland Professional głównymi bohaterami były sery twarogowe Cremette i Creamland, z których można wyczarować ciasta, lody, sosy, musy i pianki, a nawet chipsy oraz praliny.
Foto: mat. prasowe