Powołanie nowego prezesa zarządu to symboliczny moment rozpoczęcia sukcesji w rodzinnej firmie z polskim kapitałem. Dotychczasowy zarząd U Jędrusia – Marię i Andrzeja Krupińskich – zastąpił ich syn – Maciej Krupiński.
Maria i Andrzej Krupińscy, założyciele spółki U Jędrusia pełnili funkcje prezesa i wiceprezesa w zarządzie od początku jej istnienia, czyli ponad 44 lat.
Nowy prezes w spółce U Jędrusia
U Jędrusia jest jednym z największych producentów dań gotowych chłodzonych w Polsce. Dotychczasowy Zarząd, po ponad 44 latach pracy ustępuje i przekazuje odpowiedzialność w ręce młodszego pokolenia. Tym samym Spółka pozostaje we własności Rodziny Krupińskich, która z sukcesem doprowadziła markę do pozycji lidera na rynku polskim.
Nowym prezesem zarządu U Jędrusia wraz z początkiem lutego 2023 roku został Maciej Krupiński. Po ponad 40 latach od stworzenia i rozwinięcia firmy Andrzej i Maria Krupińscy obejmują stanowiska w Radzie Nadzorczej spółki U Jędrusia
U Jędrusia – polski producent mrożonych dań gotowych
Spółka U Jędrusia powstała w 1979 roku z pasji właścicieli Marii i Andrzeja Krupińskich. Początkowo funkcjonowała jako mała, rodzinna, krakowska restauracja specjalizująca się w kuchni staropolskiej.
Codziennie z zakładów produkcyjnych o łącznej powierzchni 34 260 m2 wyjeżdża kilkaset palet wyrobów gotowych. Możliwości produkcyjne firmy kształtują się na poziomie 250 ton dziennie. Produkty U Jędrusia są dostępne w Polsce i za granicą.
Aktualny skład Zarządu:
- Maciej Krupiński – Prezes Zarządu,
- Katarzyna Krupińska – Andrzejewska – Wiceprezes Zarządu,
- Anna Skalska – Członek Zarządu.
Skład Rady Nadzorczej Spółki jest następujący:
- Andrzej Krupiński – Przewodniczący Rady,
- Maria Krupińska – Wiceprzewodnicząca Rady,
- Jacek Kołaczyński – Członek Rady.
Foto: Maciej Krupiński, prezes zarządu spółki U Jędrusia (mat. prasowe)