Podravka wprowadza swój pierwszy na rynku Ajvar w butelce squeeze

Podravka wprowadza swój pierwszy na rynku Ajvar w&nbspbutelce squeeze

Ajvar od Podravki od teraz dostępny jest także w nowym opakowaniu w postaci wygodnej butelki squeeze. Jest to pierwsze tego rodzaju rozwiązanie dla Ajvaru dostępne na rynku. 

Do tej pory z opakowaniem typu squeeze kojarzyły się przede wszystkim ketchup oraz sosy. Od teraz konsumenci znajdą w nim również chorwacką pastę warzywną Ajvar od Podravki.

Ajvar – od szklanych słoików do butelki typu squeeze

Na rynku od lat jest dostępny Ajvar Podravka w szklanych słoiczkach. Teraz konsumenci odnajdą swój ulubiony produkt także w wygodnej butelce do wyciskania – Ajvar Squeeze Podravka jest już dostępny w sprzedaży. Producent zadbał przy tym o wyraziste kolory opakowania, dzięki którym produkt z łatwością można odnaleźć na sklepowej półce – w czerwonej butelce smak ostry, zaś w zielonej łagodny.

Nowoczesna technologia, a także bogata wiedza i długoletnie doświadczenie, pozwoliły umieścić pastę warzywną bez dodatku żadnych konserwantów w ergonomicznej butelce. Nowe opakowanie stworzono według koncepcji "top-down", polegającej na stawianiu butelki na nakrętce. Takie rozwiązanie sprawia, że produkt jest bardziej wydajny i można cieszyć się pyszną pastą, aż do ostatniej kropli.

Ajvar w opakowaniach typowym dla sosów takich ketchup jest dostępny w sprzedaży (foto: mat. prasowe)

Wygodę podczas używania zapewni korek "niekapek", dzięki któremu produkt nie będzie się rozpryskiwał. Dodatkowo, w trosce o środowisko producent gwarantuje, że butelka jest ekologiczna i nadaje się do recyklingu.

Chorwacki Ajvar

Ajvar to chorwacka pasta warzywna powstała w oparciu o naturalne składniki. Ten od Podravki powstaje powstaje z 500 g świeżych, najwyższej jakości papryk i bakłażanów, dojrzewających w śródziemnomorskim słońcu.

Dzięki wyjątkowej odmianie papryki Slavonka/Podravka, Ajvar Podravka jest pełen unikalnego, oryginalnego smaku. Z kolei za sprawą dwóch propozycji smakowych każdy znajdzie idealny wariant dla siebie, niezależnie od tego czy preferuje łagodne, czy pikantne nuty. Zarówno Ajvar łagodny, jak i ostry można stosować jako dodatek do pieczonych mięs, kiełbas i potraw z grilla.

Doskonale nadaje się także jako dodatek do sosów, gulaszów, krakersów, na kanapkę, tosty, pizzę i zapiekanki. Produkt jest odpowiedni dla wegan.


Foto: mat. prasowe


Reklama