Sokołów wzmacnia potencjał produkcyjny. Firma uruchomiła właśnie nowy wydział vege, w którym odbywać się będzie produkcja szerokiego asortymentu roślinnego z linii Z Gruntu Dobre.
Wyroby roślinne pojawiły się w portfolio Sokołów już w 2017 roku. Jak przyznaje prezes zarządu Bogusław Miszczuk, roślinny asortyment szybko zyskał uznanie i popularność. Kolejnym krokiem musiało być zatem uruchomienie dedykowanego wydziału.
Rośnie popularność wege oferty od Sokołowa
Z Gruntu Dobre to linia roślinnego asortymentu od Sokołowa. Do tej pory artykuły pod tą marką były produkowane w kilku sokołowskich zakładach – w Kole, Sokołowie Podlaskim, Czyżewie i Jarosławiu. Teraz ma się to zmienić.
Rosnące zainteresowanie produktami roślinnymi sprawia, że Sokołów nieustannie pracuje nad rozwojem linii Z Gruntu Dobre, wprowadzając do niej kolejne nowości. Siłą rzeczy produkcja musiała w końcu zostać bardziej scentralizowana. Teraz jej zdecydowana większość odbywać się będzie w nowo uruchomionym wydziale vege w zakładzie Sokołów S.A. w Kole.
Nowy wydział vege Sokołowa
Nowy wydział vege zajmuje powierzchnię 1 600 mkw. Wydział znajduje się w wydzielonej części naszego zakładu, co gwarantuje całkowitą odrębność produkcji roślinnej i zwierzęcej. Jego potencjał produkcyjny to ok. 400 ton miesięcznie (20 ton dziennie).
Jak przyznaje Bogusław Miszczuk, najnowsza inwestycja ma dla firmy duże znaczenie i jest ważnym elementem realizacji strategii Grupy Sokołów. "Jestem przekonany, że dzięki takim działaniom będziemy mogli w jeszcze większym stopniu spełniać oczekiwania konsumentów" – podsumowuje.
Foto: mat. prasowe