MAX Premium Burgers świętuje 5. urodziny w Polsce i wprowadza trzy nowe burgery

MAX Premium Burgers świętuje 5. urodziny w Polsce i wprowadza trzy nowe burgery

MAX Burgers, znany z szukania nowych smaków i możliwości, z okazji 5. urodzin w Polsce wprowadza do swojej oferty aż 3 nowe pozycje z chrupiącym filetem z kurczaka: Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken i Grand Buffalo Chicken.

  • Grand Chicken to największa premiera MAXa od początku istnienia marki w Polsce. Nowości w menu pojawiają się w wyjątkowym momencie dla rodziny MAXa – we wrześniu, sieć świętuje swoje 5. urodziny w naszym kraju.

Nowe burgery w ofercie MAXa to absolutna rewolucja w menu sieci. Aż 3 nowe pozycje to 3 różne smaki, które z pewnością trafią w gust każdego gościa MAX Premium Burgers.

Grand Chicken Sandwich

Grand Chicken Sandwich to klasyk, z czerwoną cebulą, ogórkami kiszonymi i majonezem.

Grand BBQ Chicken

Grand BBQ Chicken podawany jest z sosem BBQ, ogórkami kiszonymi, czerwoną cebulą i sałatką colesław.

Grand Buffalo Chicken

Grand Buffalo Chicken – podawany z sosem Buffalo Hot, czerwoną cebulą, ogórkami kiszonymi, sałatą lodową i majonezem.

Wszystkie nowe burgery zamknięte są w złocistej bułce. Ponad to Grand Buffalo Chicken oraz Grand BBQ Chicken można zamówić w wersji wegetariańskiej, z kotletem Crispy No Chicken.

Smak i wykonanie

Nowe pozycje z kurczakiem w menu MAXa to efekt wielu miesięcy pracy w poszukiwaniu najlepszego smaku. Inspiracją dla właścicieli sieci był rosnący trend na burgery z kurczakiem w Stanach Zjednoczonych. MAX poszedł o krok dalej i stworzył kanapki z idealnie przyrządzonym, całym filetem z kurczaka. Jak przyznał Jonas Mårtensson, szef kuchni w MAX Burgers:

Tworząc menu opracowaliśmy wyjątkowe receptury, a wybór jednego smaku był na prawdę trudny. Dlatego, zdecydowaliśmy się wykonać odważny ruch i wprowadzić aż 3 różne burgery do naszej oferty. Uważam, że są to najlepsze z wprowadzonych przez nas w MAXie pozycji. Mam nadzieję, że każdy, kto nas odwiedzi zgodzi się z nami.

Richard Bergfors, Group CEO MAX Burgers

18 restauracji w Polsce

Najstarsza szwedzka sieć restauracji z burgerami świętuje swoje 5. urodziny w Polsce. W sierpniu 2022 roku, sieć otworzyła 18. restaurację w naszym kraju. Otwarcie nowego lokalu w Jastrzębiu-Zdroju przyciągnęło setki gości, którzy zgodnie stwierdzili, że dania, których spróbowali zaskoczyły ich swoim wyjątkowym smakiem. Do końca 2022 roku, MAX planuje otwarcia jeszcze 3 lokali w Polsce. Nowe restauracje to najlepszy prezent urodzinowy dla marki i dla jej klientów.

Ostatnie 5 lat to dla MAXa wyjątkowy czas. Przez te lata zdążyliśmy otworzyć 18 restauracji w całej Polsce i pozyskać wielu partnerów, poprzez wspieranie lokalnych społeczności i ich inicjatyw. Zyskaliśmy zaufanie naszych gości, którzy chętnie odwiedzają i wracają do naszych restauracji. Uwielbiam patrzeć na to, jak zadowoleni goście wychodzą z naszych restauracji. Nie ma lepszego prezentu na nasze 5. urodziny niż uśmiechnięty i usatysfakcjonowany posiłkiem gość. Mam nadzieję, że nowe pozycje w menu przyciągną do nas nowych gości, którzy czekali na te smaki tak samo jak my.

Richard Bergfors

Ochrona zwierząt

Nowe Grand Chicken Sandwich, Grand BBQ Chicken, Grand Buffalo Chicken i wegetariański Crispy No Chicken są dostępne w Polsce od 18 sierpnia. Razem z nowymi burgerami menu poszerzyło się także o zupełnie nowe, Buffalo Hot Wings – ostre skrzydełka z kurczaka. MAX zaktualizował również swoją Politykę Ochrony Zwierząt i tym samym przystał na wszystkie wymogi stawiane przez ECK (Europejskie Centrum Konsumenta).


foto: materiały sieci MAX (biuro prasowe)

Reklama