Gdańska restauracja "Tu można marzyć" wprowadziła rozwijany przez Nestlé Professional koncept Roastelier™ by NESCAFÉ. Goście lokalu mogą delektować się wyjątkową kawą wypalaną na miejscu.
Autorskie mieszanki kaw w ramach konceptu Nestlé Roastelier™
Koncept Roastelier™ by NESCAFÉ pozwala tworzyć autorskie mieszanki kaw na bazie najwyższej jakości arabiki z Brazylii, Kolumbii czy Etiopii. Ziarna oferowane w ramach konceptu to kawy jednorodne (tzw. Single Origin), które mogą być wypalane według trzech różnych profili (jasne, średnie i ciemne palenie) do ekspresów kolbowych i trzech kolejnych – do alternatywnych metod parzenia kawy (jak np. aeropress czy chemex).
Roastelier™ to jednak nie tylko świeżo wypalane ziarna, ale także możliwość tworzenia własnych blendów. Wypalone ziarna można bowiem łączyć w różnych proporcjach, tworząc autorskie mieszanki. Dzięki temu kawiarnie mogą w prosty sposób aktywnie zmieniać ofertę, dopasowując ją do swoich bieżących potrzeb.
Gdańska restauracja, która wprowadziła koncept Roastelier™ by NESCAFÉ, to lokal w okolicy Parku Oliwskiego znany z doskonałej kuchni. Różnorodna oferta śniadań i lunchów przyciąga turystów i okolicznych mieszkańców w ciągu dnia, a wyszukane menu i karta win – wieczorem. Niezależnie zaś od pory dnia, kawa jest bardzo silnym atutem, skłaniającym do wizyty wielu smakoszy tego napoju.
Wdrożeniu konceptu towarzyszy wsparcie ekspertów kawowych Nestlé Professional z certyfikacją SCA, którzy prowadzą szkolenia z zakresu umiejętności baristycznych, degustacji kawy, podstaw roastingu, technologii INTELLIRoast™ oraz pieców Roastelier™.
"Tu można marzyć" to już kolejny punkt w Polsce, w którym dostępny jest koncept Roastelier™. Dwa pierwsze działają w Kołobrzegu.
Foto: StockAdobe/Drazen